Hoe bedenk je een goede domeinnaam?

maandag, 11 april 2011 | door +Sigrid de Jong | Geen reacties » |

 

Brainstormen

Ga brainstormen, schrijf alles op wat er in je op komt en kijk na een tijdje welke je bevallen. Vraag andere mensen wat ze er van vinden maar ga vooral op je eigen gevoel af, want mijn ervaring is dat als ik mensen om advies vraag iedereen wat anders zegt. Ik zou ook zeggen overhaast niet teveel want als je een domiennaam eenmaal hebt geregistreerd dan zit je er wel een tijd aan vast en als je dan opeens een betere naam vind moet je een nieuwe registreren en blijft de oude ongebruikt. Dat vind ik zonde. Aan de andere kant zo duur zijn domeinnamen nu ook weer niet.

Niet surfen

Blijf tijdens het zoeken naar een naam niet eindeloos surfen. Ik weet niet hoe het komt maar als ik niet echt doel gericht surf, maar een beetje rondzwalk op zoek naar het idee, inspiratie, geweldige enz. dan ga ik van het ene naar het andere, het is het allemaal net niet en ik blijf met een vaag onbestemd gevoel achter. Ik heb veel tijd verspild maar ben niet verder gekomen.

Pen en papier

Als ik daarin tegen de computer uit doe een pen en papier pak en al mijn ideeën op ga schrijven dan komt de ideeën stroom op gang en wordt ik niet tegengehouden of afgeleid door de techniek en kom ik wel verder. Ik voel me daarna ook een stuk beter.

Het werkt bij mij nog beter als ik een mindmap ga maken met mijn gekleurde pennen en stiften. Dan orden ik ook meteen mijn gedachten en zie ik het overzicht. Als ik dan later wat terug wil zoeken heb ik het ook gauw gevonden.

Als je eenmaal al je ideeën op papier hebt dan kun je gaan kijken of het goede namen zitten:

 


Begin reactie formulier

Reageer:
Heldere Ster | © 2010-2012 door +Sigrid de Jong, Alle rechten voorbehouden. |