Waaraan voldoet een goede domeinnaam?

maandag, 11 april 2011 | door +Sigrid de Jong | Geen reacties » |

 

Bestaat nog niet: lijkt me logisch, anders kun je hem niet claimen.

Is niet te lang, hoe korter hoe beter, maar de kortste kunnen al bezet zijn

Is makkelijk te onthouden: hoe vaak gebeurt het wel niet dat je ergens een domeinnaam ziet of hoort en denkt daar ga ik nog eens bekijken en dan kun je je de naam niet meer herinneren. Mij gebeurt dat heel vaak.

Is makkelijk te spellen. Ik ben vast niet de enige die moeite heeft met spellen en dan zijn er bedrijven die voor de lol express een bedrijfsnaam nemen van een woord dat express verkeerd gespeld is of creatief gespeld. In mijn geval werkt dat dus niet… Of al die engelse namen, prima natuurlijk als je internationaal gaat en het een .com wordt, maar ik heb er veel meer moeite mee om engelse woorden goed te spellen meestal gaat dat dus ook mis, behalve als het een erg gangbaar woord is. Engelse termen zijn volgens mij ook al vaker bezet dan Nederlandse omdat de markt groter is.

Is hetzelfde als de naam van je bedrijf. Als je je bedrijfsnaam als domeinnaam wilt vraag dan eerst de doemeinnaam aan en schrijf je daarna pas in bij de kamer van koophandel anders heb je kans dat iemand je naam al vast opkoopt met het doel hem duurder aan jou door te verkopen en dat wil je natuurlijk niet.

Heeft iets te maken met je product of business: het is het mooiste als de naam al meteen aangeeft wat je levert.

Klinkt goed: Ik vind het prettig als een naam lekker bekt, eigelijk is dat als je er zelf een goed gevoel bij krijgt. Ik had dat met de naam tandplaza, toen die naam in mijn mind opplopte was ik daar zo tevreden mee dat ik hem meteen heb geregistreerd, ban dat ik was dat iemand anders met hetzelfde idee zou komen. Later heette veel dingen op eens plaza en had ik dus al een -plaza voor de -plaza trent. Toen ik de site eenmaal had bleken verwante namen als dentalplaza en tandartsplein al te bestaan.

Is een uniek woord: deze is optioneel vind ik en kan in strijd zijn met makkelijk te spellen. Het voordeel van een uniek woord, dus een woord dat nog niet eerder bestond is dat je op dit woord heel makkelijk te vinden bent. Als mensen eenmaal dit woord weten kunnen ze je dus altijd terug vinden.Begin reactie formulier

Reageer:
Heldere Ster | © 2010-2012 door +Sigrid de Jong, Alle rechten voorbehouden. |