Thu May 28 2020, sunrise time : 04:40 sunset time : 20:37D tijd is: 1590640286
Het is nu buiten licht

Disclaimer

Waarom blog ik?

Ik blog over internet (techniek) en websites bouwen en ontwerpen zodat jij die tips kunt gebruiken voor het maken van je eigen websites. Ik schrijf over dingen die ik tegen kom, waar ik mee bezig ben en die ik leuk vind. Het is dus niet uitputtend of systematisch, lang niet alles komt aan bod er is ook zoveel.
Ik schrijf ook omdat ik dat ik dat leuk vind om te doen.
Ik ben niet bang om mijn geheimen prijs te geven, ik heb zelf tenslotte ook alles over het maken van websites van internet geleerd, en van een paar vrienden en enkele boeken. Dus eigelijk is alles al te vinden, maar ik geef er dan weer mijn draai aan. Ik heb allerlei technieken uitgeprobeerd en er mee gespeeld. Aan bepaalde websites en tutorials heb ik veel gehad en zo kan ik ook weer wat informatie teruggeven.
Sommige stukjes schrijf ik ook voor mezelf zodat ik die informatie makkelijk terug kan vinden.

Zit daar commercieel belang bij?

Ja, door het schrijven van nuttige en leuke stukje wordt ik veel beter gevonden in de zoekmachines, krijg ik meer bezoekers en kom ik onder de aandacht van potentiële klanten.

Spelling

Spelling is nog steeds niet mijn beste punt. Ik ben er wel ooit veel slechter in geweest: ik vermoede dyslectisch te zijn, maar het bleek aan slecht onderwijs te liggen. Ik garandeer daarom niet dat mijn teksten ondanks de spellingscontrole foutloos gespeld zijn. Ik zal me daardoor niet meer tegen laten houden om mijn gedachten op te schrijven, mijn teksten aan te passen en (veel) nieuwe teksten te schrijven. Als je met op een specifieke fout wijst maak ik daar dankbaar gebruik van.

Browser oorlog: IE/Mac

IE moet dood. Er is een browser oorlog waarbij IE zich recalcitrant weigert aan de webstandaarden van W3C te houden. Het hoopt hiermee gebruikers voor zich te winnen, vooral ook omdat het standaard op een windows pc zit.

IE heeft ruzie met apple. Er is sinds een aantal jaar geen IE versie voor mac. Ik werk met veel plezier op een mac. Nu kan ik wel windows programma’s tot op zekere hoogte op mijn mac draaien, maar het is niet zoals het bedoeld is en het is uitermate onprettig. Het beste zijn natuurlijk de platform onafhankelijke programma’s. Daarom maak ik mijn websites zoveel mogelijk volgens de W3C en optimaliseer de layout in Safari en FireFox. Die websites zien er dan in IE een beetje anders uit dan in Firefox of Safari. Is dat erg? Nee uiteindelijk ziet elke website er bij iedereen een beetje anders uit (browsers, versies, platvormen, beeldschermgroottes, instellingen enz.)

Anders nog iets?

Nee voorlopig even niet.


Heldere Ster | © 2010-2012 door +Sigrid de Jong, Alle rechten voorbehouden. |