HTML, links

maandag, 31 december 2012 | door +Sigrid de Jong | 1 Reactie » |

 

Na de basis HTML pagina uit deel 1 wordt het tijd voor links en plaatjes.

links

Een link maak je met <a href=”#”>Link</a>. De tag voor de link is dus <a> en </a> Bij het begin van je link zet je altijd de website waar je naar toe linkt en dat zet je tussen aanhalingstekens achter href. Met een matje: # gaat de link nergens heen en blijft hij waar hij is. Handig voor het uitproberen van links en bij het ontwikkelen van websites als je nog niet weet waar de link naar toe gaat of om de links later in te vullen.

Als je een link naar deze website: www.helderester.nl wilt dan doe je dat met: <a href=”http://helderester.nl”>Helderester</a> of desnoods met Klik hier er tussen: <a href=”#”>Klik hier</a> hoewel ik dat af kan raden, als er ergens klik hier staat, waar gaat de link dan heen?

2 soorten links: absoluut en relatief

Er zijn 2 soorten links, rechtstreekse of directe links die verwijzen naar een pagina zoals je die pagina zelf in een browser zou vinden zoalsĀ <a href=”http://helderester.nl”>Helderester</a>, dit zijn de absolute links.

Je kunt ook relatief naar een andere pagina linken, bijvoorbeeld naar een andere pagina op dezelfde website. b.v. <a href=”pagina2.html”>pagina 2</a> als je naar de pagina pagina2.html in dezelfde site wilt linken.

 


Één Reactie op "HTML, links"

  1. […] je plaatje zeten. Als je dan op het plaatje klikt kom je op de website waar je naar toe linkt. Je maakt link en zet de code voor het weergeven van het plaatje/ de afbeelding in de plek waar je anders de lik […]

Reageer:
Heldere Ster | © 2010-2012 door +Sigrid de Jong, Alle rechten voorbehouden. |