HTML plaatjes

maandag, 31 december 2012 | door +Sigrid de Jong | Geen reacties » |

 

Plaatjes of afbeeldingen in html maak je met <img src=”afbeelding.jpg”> in dit geval is afbeelding.jpg de bestandsnaam van het plaatje en staat hij in dezelfde map als de website zelf. Meestal staan plaatjes in een apart mapje, b.v. images en dan plaats je het plaatje op je website met: <img src=”images/afbeelding.jpg”>

<img … > staat voor plaatje/afbeelding en src voor de source of bron van de afbeelding, dus waar de browser het plaatje kan vinden.

Alt-tag

Je kan het plaatje ook een alt tag meegeven.

<img src=”afbeelding.jpg” alt=”Alternatieve tekst voor de afbeelding.”>

Zonder deze alt tag werkt het plaatje ook maar als je een alt tag aan het plaatje toevoegt dan zie je de alttekst als je over het plaatje scrolt, wordt de altttekst voorgelezen door voorleesbrowsers voor blinden en wordt het plaatje door google op die naam geïndexeerd. Dat laatste is het belangrijkste want dat betekent dat je door je plaatjes een alt tag te geven je beter gevonden wordt in google.

Plaatjes met links

Je kan ook een link achter je plaatje zeten. Als je dan op het plaatje klikt kom je op de website waar je naar toe linkt. Je maakt link en zet de code voor het weergeven van het plaatje/ de afbeelding in de plek waar je anders de lik tekst zet. Dus zo:

<a href=”http//www.helderester.nl”><img src=”images/afbeelding.jpg”></a>


Begin reactie formulier

Reageer:
Heldere Ster | © 2010-2012 door +Sigrid de Jong, Alle rechten voorbehouden. |