Verschillen Internet Explorer en andere browsers

zondag, 07 oktober 2012 | door +Sigrid de Jong | Geen reacties » |

 

Om te beginnen, eigelijk zouden die er niet moeten zijn vind ik, er zijn webstandaarden opgesteld door W3C waar alle browsers zich aan houden behalve Internet Explorer. En dat is tijdens het website designen en bouwen enorm vervelend, het levert frustraties, ergernis en extra werk op. Je maakt eerst je site ontwerp en daarna moet je zorgen dat het in internet exploren ook goed is.

Ik vermoed dat Internet Explorer het doet om de markt te veroveren. Het is namelijk een gratis browser en hij zit standaard geïnstalleerd op elke windows machine, dus luie windows gebruikers gebruiken deze browser. je moet er namelijk moeite voor doen om firefox of google Chrome te installeren.

Het wordt trouwens met elke IE wel beter, dus op een dag zijn die verschillen er niet meer.

Op een mac kun je geen internet explorer draaien, ze zijn al lang gelden gestopt met het te ondersteunen, wat jammer is want daardoor kun je je website niet in Internet Explorer testen.

Daarom ga ik de verschillen en hoe de layout hetzelfde te krijgen verzamelen.

Divjes weergave

De breedte van een divje wordt verschillend weergegeven. In de gewone browsers is de breedte van een divje de breedte + de padding + de border, in internet explorer is het de breedte die je het divje geeft en de padding en border worden er niet bij opgeteld. Als je dus een divje een padding en of een border geeft dan wordt ie in internet explorer dus breder.

Dit verschil in breedte met padding kun je oplossen door de divjes geen padding te geven maar de elementen erin een margin. Je kunt er een extra divje met een margin in zetten.

Dus

div.inhoud {width: 960 px; padding: 15px;}

vervang je door

div.inhoud {width: 960px;}

div.inhoud2 {margin: 15px;}

en inhoud2 zet je in inhoud:

<div class=”inhoud”><div class=”inhoud2″>De inhoud </div></div>

 

Minimum hoogte

Minimum hoogte: min-height: 500px; werkt niet in internet explorer.


Begin reactie formulier

Reageer:
Heldere Ster | © 2010-2012 door +Sigrid de Jong, Alle rechten voorbehouden. |