Kleur inspiratie

woensdag, 28 oktober 2009 | door +Sigrid de Jong | Geen reacties » |

 

Bij het ontwerpen van een nieuwe website begin ik vaak met het bedenken van de kleuren die ik ga gebruiken. Ik kijk wat rond op internet, maar het bekijken van andere sites werkt toch niet zo heel goed. Het zijn er erg veel en ik wordt gauw afgelijd. Ook zijn er heel veel sites die helemaal niet mooi zijn. Op tutorialblog staat een mooi voorbeeld van sites in een bepaalde kleur.

Ik laat het idee van een website een tijdje op mij inwerken en tijdens het fietsen zie ik dan dingen waarvan ik denk “he wat een mooi kleuren”, “dat is een mooie combinatie voor een website”. Het hoeft niet persee fietsen te zijn, maar tijdens het fietsen gaan mijn gedachten vanzelf en onderweg is vanalles te zien. Het landschap is in Nederland tenslotte erg gevarieerd en het weer is ook telkens anders.

Het is nu herfst en de gele en rode bomen zijn werkelijk prachtig. Ze lijken wel licht te geven. Zo zag ik een aantal keer hele mooie gele bomen tegen de blauwe lucht afsteken en precies die kleuren combinatie vond ik erg mooi. En vandaag zag ik onderweg een citroenig gele auto en die kleur leek me daar prima bij te passen. Toen ik daar op de terugweg weer aan dacht werd ik ingehaald door een meisje op een gele fiets met een spierwitte broek, zal ik die kleur er ook bij doen?

De kleuren ga ik nog tekenen, op papier en dan een beetje uitwerken. Het is voor een site over iddeen en toevallig is geel daar een hele goede kleur voor, want geel staat voor ideeen, maar eerst dacht ik geel, bah, en wat moet daar bij… Nu heb ik een idee voor een mooie kleuren combinatie.

En mensen koop vooral auto’s in de meest wilde kleuren, trek iets aparts aan en verf je huis pimpelpaars, of welke kleuren dan ook, want dat is zeer goed ¬†voor de inspiratie!


Begin reactie formulier

Reageer:
Heldere Ster | © 2010-2012 door +Sigrid de Jong, Alle rechten voorbehouden. |