Roze

donderdag, 29 oktober 2009 | door +Sigrid de Jong | 1 Reactie » |

 

Roze is een erg hippe kleur voor websites.

R0ze is zacht, lief, snoeperig, beauty, hip en jong. Het is de kleur voor meisjes of jonge vrouwen en wat ze (geacht worden) leuk te vinden. Roze was niet altijd de kleur voor meisjes, vroeger was het de kleur voor jongens, omdat rood een kleur voor mannen was en roze is lichtrood en daarmee was het de kleur voor jongens.

collage-roze

Roze is de kleur van bloemen en dan vooral rozen waar de kleur naar vernoemd is. Het is ook de kleur van die roze bomen  die de vervelende eigenschap hebben het hele jaar lelijk te zijn en prachtig te bloeien, maar zo kort (een week) dat ik de bomen zag, dacht ik ga nog eens langs om ze te fotograferen en dan waren ze al weer uitgebloeid of was het mooiste er al af. Ik heb ze leren kennen onder de naam meibloesem alleen bloeien ze meestal al in april (en in Leuven een paar weken eerder dan in Friesland). Ze heten Japanse kers of prunus.

Maar goed als je dus een hippe website wilt dan maak je die roze. Je hebt heel vel roze, tot aan magenta en je hebt heel zacht roze en oudroze enz. Het effect is natuurlijk afhangelijk van de kleur roze. Vooral de felle donkere magenta-achtige is erg hip.

[nggallery id=11]

30 Roze websites


Één Reactie op "Roze"

  1. klopt

Reageer:
Heldere Ster | © 2010-2012 door +Sigrid de Jong, Alle rechten voorbehouden. |