Kleuren uitkiezen met colour lovers

maandag, 16 november 2009 | door +Sigrid de Jong | Geen reacties » |

 

Zoek je de juiste kleuren voor je website of wil je zien hoe bepaalde kleuren die je wilt gebruiken combineren? Dan moet je zeker eens kijken op colourlovers! Daarop vind je eindeloos veel kleurencombinaties. Je kunt zoeken op allerlei woorden, zoeken op kleuren en zoeken naar patronen.

Je kunt ook lid worden en zelf kleurencombinaties maken. Ik als echte kleurenliefhebster ben lid geworden en heb enkele combinaties gemaakt. Ik heb de kleuren van een aantal van mijn sites erin gezet. Zo dit zijn de kleuren van deze website.

helderester-kleuren

Je kunt ook een plaatje uploaden en daar kleuren uit selecteren. Of je kunt mooie kleuren zoeken en knippen en plakken naar je eigen combinaties.

Het is heel handig bij het maken van een website, eerst kies je de kleuren en maak je een combinatie en daarna knip en plak je de hexadecimale code van de kleur telkens in je stylesheet. Dan hoef je ook niet telkens te denken: ‘ik wil dit randje lichtblauw, waar stond die kleur ook al weer, och ja dat kopje was ook lichtblauw’, enz. Tenminste zo verging het mij en voor mij is dit net iets waar ik naar op zoek was.


Begin reactie formulier

Reageer:
Heldere Ster | © 2010-2012 door +Sigrid de Jong, Alle rechten voorbehouden. |