Een afbeelding naast de wordpress samenvatting

woensdag, 13 april 2011 | door +Sigrid de Jong | 9 Reacties » |

 

Er vielen mij twee dingen op:

1 als ik plaatjes bij een artikel voeg dan staat die afbeelding niet bij de samenvatting: standaard wordt die dus niet weergegeven in wordpress en

2: op andere wordpress websites staat er wel een plaatje bij de samenvatting en dat ziet er goed uit. Het is niet alleen mooier, maar je krijgt ook meer “toegang” in je hoofd over het artikel. Tenminste bij mij, want ik ben erg visueel ingesteld.

Dus dat wil ik ook.

Het is me als volgt gelukt:

1. door het plakken van de code:

add_theme_support( ‘post-thumbnails’ );

in het functions.php bestand van mijn thema.

Ik las dat het werkt vanaf wordpress versie 2.9 en om de testen of de code aanwezig is in wordpress kun je dat eerst testen en dan plak je de code:

if ( function_exists( ‘add_theme_support’ ) )

add_theme_support( ‘post-thumbnails’ );

in je functions.php

 

2. Het plakken van de code:

the_post_thumbnail( ‘thumbnail’ );

in de index.php en de archive.php pagina’s precies voor de

<?php the_excerpt(”); ?> code omdat ik het plaatje voor de samenvatting wil hebben.

3. Door in het dashboard bij het bericht, rechts onder bij de editor op “uitgelichte afbeelding” te klikken en dan een afbeelding dat ik al in het bericht heb gebruikt te selecteren.

 

Ik heb op dit moment nog net zo veel afbeeldingen bij de artikelen. Ik ben van plan daar tekeningen bj te maken.

Ondertussen leek het me wel aardig om als er geen afbeelding is opgegeven bij de samenvatting een standaard afbeelding te laten zien en dat heb ik gedaan met de volgende code:

<?php if ( has_post_thumbnail() )

the_post_thumbnail( ‘thumbnail’ );

else { echo ‘<img src=”‘; bloginfo(‘stylesheet_directory’); echo ‘/images/t-helderester-tekenen-1.gif” alt=”Example Image” title=”Example” />';

}

?>

Zie ook gebruikte bronnen:

Everything you need to know about WordPress 2.9′s post image feature

WordPress: Showing an image in the excerpt – using either the_post_thumbnail( ); or Get The Image plugin

 


9 Reacties op "Een afbeelding naast de wordpress samenvatting"

 1. Je kunt de afbeeldingen gewoon apart kiezen. Ik heb zelf juist wel graag dat de afbeelding die ik gebruik als uitgelichte afbeelding wel bij het artikel staat. Maar als je het anders wilt, bij het bewerken van de pagina zie je de afbeeldingen die in het bericht staan en in het rechterbalkje de uitgelichte afbeelding, die zijn apart van elkaar.

 2. Vraagje als ik een afbeelding naast de samenvatting zet doormiddel van uitgelichte afbeelding. Dan komt de afbeelding ook boven aan het bericht te staan als je de samenvatting opent. Dat was niet de bedoeling enig idee hoe ik dat kan wijzigen???

  alvast bedankt voor de moeite

 3. Zet gewoon en begin en eind codering voor jezelf waar je de code tussen plakt, bijvoorbeeld sterretjes en een bepaald woord en plak het er tussen. Als het niet werkt kun je het altijd weghalen. Belangrijk bij codes kopieren en plakken is om op de haakjes en interpunctie te letten.

 4. Ik zou graag ook graag een kleine afbeelding in de samenvatting willen laten zien, maar ik durf en heb ook de kennis niet om de code te plaatsen. Ik gebruik het thema zBench. Kun je mij helpen?

 5. Och ja als je Uitgelichte afbeelding niet bij scherminstellingen ziet staan dan komt dat om dat je niet een bericht aan het bewerken bent. Als je een bericht gaat bewerken dan staat het bij de scherminstellingen. Als je bij het overzicht van de berichten staat of bij iets anders dan staat die optie er niet.
  Je moet dus eerst naar de goede plek gaan voordat je het bij scherminstellingen ziet staan.

 6. Dan staat die optie uit in wordpress. Als je je bericht maakt/bewerkt dan staat er rechtsboven net onder die donkergrijze balk van wordpress “Scherminstellingen”, daar klik je op, die schuift dan uit en dan zet je een vinkje bij Uitgelichte afbeelding.

 7. Bedankt maar wat moet ik doen als de optie “uitgelichte afbeelding” ook niet bij scherminstellingen staat?

 8. Bij het bewerken van je pagina of bericht kun je de afbeelding instellen, het staat rechtsonder bij: “uitgelichte afbeelding”.

  Als er geen optie staat om een uitgelichte afbeelding in te stellen dan kun je bij de scherminstellingen (rechtsboven in het daschboard) de optie uitgelichte afbeelding aanvinken.

 9. Super, dit heeft me erg geholpen in een nieuw WP-projectje!

Reageer:
Heldere Ster | © 2010-2012 door +Sigrid de Jong, Alle rechten voorbehouden. |