WordPress plugins

donderdag, 10 januari 2013 | door +Sigrid de Jong | 2 Reacties » |

 

Handige wordpress plugins voor je website

Overzicht van een aantal handige wordpress plugins voor je wordpress website

 • WordPress SEO
 • Google XML Sitemaps
 • Dagon Design Sitemap Generator
 • WP-PageNavi
 • Yet Another Related Posts Plugin
 • Broken Link Checker
 • Contact Form 7
 • Gravatar Box
 • NextGEN Gallery
 • Google Maps for WordPress

 

site-ideeen6

 

Niet te veel plugins in je wordpress installatie

Zelf probeer ik het aantal wordpress plugins in mijn wordpress installatie enigszins beperkt te houden. Als je een bepaalde functie ook kunt krijgen door een enkele regel code in je thema te zetten dan doe ik dat. Of als de functie al standaard in wordpress zit dan gebruik in die. WordPress wordt continu verbeterd dus soms worden bepaalde functies die eerst in een plugin zaten in de algemene code opgenomen. Een voorbeeld is Pagematch waarmee je de volgorde van je pagina’s in wordpress in kunt stellen, dat kan ook in wordpress zelf (dus zonder plugin) en het is zelf nog handiger om pagina’s op volgorde te zetten met menu’s die je zelf in kunt stellen in wordpress.

Zoekmachine optimalisatie plugins

Zoekmachine optimalisatie met WordPress SEO

Voor zoekmachine optimalisatie heb ik de WordPress SEO van Joost Valk geïnstalleerd. Zonder een SEO wordpress plugin is je site ook al goed geoptimaliseerd voor de zoekmachines omdat wordpress uit zich zelf al goed is gemaakt voor zoekmachine optimalisatie (Search Enchine Optimalisation: SEO), maar dit is een goede plugin.

Je kunt per pagina en bericht je bericht optimaliseren voor een bepaald zoekwoord. De plugin laat zien hoe goed je tekst is geoptimaliseerd voor dat ene zoekwoord. Je krijgt een check en een lijst met goede en slechte punten die je kunt verbeteren. Het handigste is gewoon je bericht te schrijven als zoekwoord het woord invullen waar de pagina over gaat en dan kijken of je dingen kunt verbeteren.

Er zit ook een broodkruimel spoor in dat je in je thema kunt zetten waardoor mensen als ze op een bepaald bericht zijn weten waar ze zijn en de structuur makkelijk terug kunnen vinden.

en er zit nog veel meer in, zie: WordPress SEO Plugin

 

Google XML Sitemaps

Google XML Sitemaps genereerd een XML site map voor google zodat zoekmachines als google een betere index maken van je website. Hierdoor wordt je website dus beter gevonden.

Je kunt de plugin downloaden van de wordpress plugin site

 

Heldere structuur/navigatie plugin

Maak een sitemap op je site met Dagon Design Sitemap Generator

Dagon Design Sitemap Generator maakt een Sitemap voor je bezoekers op je website.  Zoals bijvoorbeeld deze pagina. Een sitemap van je website is een handig overzicht van al je berichten/pagina’s op je website waar bezoekers makkelijk een bepaald bericht kunnen terug vinden of kunnen kijken of er nog iets is dat ze zoeken of willen lezen. Vooral als je site groter begint te worden; je er al aardig wat berichten op hebt staan is dat zeer handig.

Ook voor jezelf is een sitemap een superhandig overzicht van alles op je website.

 

WP-PageNavi

Als je meer dan zeg maar 10 berichten op je blog hebt dan verdwijnen de oudere berichten wat uit beeld. Wat je wilt is de oudere berichten ook makkelijk vindbaar maken. Met de WP-PageNavi plugin kun je een pagina’s weergave voor je blog berichten maken waarin je het aantal pagina’s ziet en op welke pagina je bent. Zodat je veel makkelijker naar een andere pagina kunt navigeren dan met alleen “oudere-” en “nieuwere berichten” die je standaard in wordpress hebt.

Ik was echt heel blij toen ik deze plugin gevonden had. Ik stoorde me al een tijdje aan alleen maar oudere en nieuwere berichten. op een gegeven moment moet je dan wel heel vaak op udere berichten klikken om dat ene bericht te vinden. Ik zag de navigatie staan bij een bepaalde site en dacht dat wil ik ook hebben. Ik probeerde het eerst trouwens te maken door wordpress code te gebruiken maar dat lukte niet er was geen wordpress functie voor die je er even met een regeltje code in zet. alleen maar variaties op vorige en volgende.

Uiteindelijk toch maar gekeken naar plugins die het doen en ja hoor vrij snel vond ik de plugin die de pagina’s precies weergaf zoals ik wilde. (op een andere website werkt de css code van deze plugin om een of andere reden niet, ben ik nog niet uit hoe dat precies zit).

 

Yet Another Related Posts Plugin

Yet Another Related Posts Plugin is een handige plugin voor als je mensen langer op je site wilt houden. Het concept  is heel simpel na het lezen van een bericht staat er onderaan het bericht enkele suggesties voor gerelateerde artikelen. Dus als iemand je bericht heeft gelezen dat interessant vind en nog meer wil lezen dan staan er onderaan suggesties voor gerelateerde berichten. Ik vind dat zelf ook heel prettig op andere blogs, zo vind je allerlei interessante artikelen.

Je kunt de plugin zo instellen dat de uitgelichte afbeelding van het bericht wordt getoond en dat vind ik zelf een erg mooie optie.

 

Broken Link Checker

Je schrijft en voegt interessante links toe aan je berichten. Ik geloof niet in de filosofie om niet naar buiten te linken om je bezoekers op je site te houden, als een link nuttige informatie toevoegd dan moet die gewoon in het bericht. Stel je eens voor dat ik geen links in dit artikel over plugins zou zetten, dat zou toch ontzettend onhandig zijn of niet soms? Dan moet je de tekst kopiëren en zelf naar de plugin zoeken en dan weet je niet zeker of je de plugin vind die ik bedoel.

Maar goed er verandert van alles op het internet, sites komen en gaan en mensen verplaatsen hun pagina’s, websites enz. Gevolg is dat de links in je bericht nergens meer naar toe gaan: broken links. Deze broken links handmatig checken is geen doen vind ik en een ontzettend saaie klus. Ik doe dat dan ook niet… maar er is dus de Broken Link Checker plugin voor en dat is natuurlijk heel handig.

 

Andere handige plugins

Contact Form 7

Standaard zit er geen contact formulier in wordpress en dat vind ik erg onhandig. Je wilt toch dat mensen die je site bezoeken contact met je op kunnen nemen. natuurlijk zet je niet je email adres op je site, dat levert spam op en daarvoor is het contact formulier uitgevonden. Met de Contact Form 7 plugin kun je vrij eenvoudig een contact formulier maken en op je wordpress website zetten. Er zijn ook nog andere contformulieren plugins, maar deze heeft al een handig standaard formulier en je kunt die aanpassen en er meerdere maken.

 

Gravatar Box

Met Gravatar Box zorg je ervoor dat er gravatars naast de reacties komen van de mensen die gereageerd hebben. Iedereen die zich ooit heeft aangemeld bij wordpress en daar een foto/ avator heeft aangemaakt bij een bepaald email adres heeft dus een wordpres avatar of te wel een gravatar. Als zo iemand die een gravatar heeft op je blog reageerd dan kun je met deze plugins die gravatar naast de reactie plaatsen. Voor de mensen die geen gravatar hebben kun je een standaard afbeelding instellen.

NextGEN Gallery

Met NextGEN Gallery kun je foto gallerijen op je website plaatsen. je kan er fotoalbums en slidesshows mee maken. Bekijk de demo voor ja je er mee kan.

 

Google Maps for WordPress

Wil je een google map naar een bepaald adres hebben? gebruik dan de Google Maps for WordPress plugin. Handig voor bedrijven voor de bereikbaarheid/ route naar het bedrijf te vinden. Ik geloof eigenlijk dat dit een paar jaar geleden erg in was en iedereen dat wilde, maar mensen nu gewoon zijn om het adres zelf in google maps, google earth, routeplanner en in de tomtom in te voeren, maar hoe dan ook je kunt met deze plugin dus een google map op je blog plaatsen.


2 Reacties op "WordPress plugins"

 1. Ik heb een website gemaakt maar lukt me niet om een gastenboek aan te maken waar mijn tevreden klanten een foto kunnen plaatsen van hun aangekochte puppy met een leuke tekst erbij

 2. Hallo
  Bedankt voor je informatie.

  Fijne Dag verder
  gr
  Petra vd kolk

Reageer:
Heldere Ster | © 2010-2012 door +Sigrid de Jong, Alle rechten voorbehouden. |