Turquoise

woensdag, 28 oktober 2009 | door +Sigrid de Jong | Geen reacties » |

 

Turquoise is fris, helder, koel, exotisch, fel, newage en hygienisch. Het is de kleur van de steen turquoise en van de middellandse zee. Het is de koelste kleur van het spectrum.

Turquoise is een speciale kleur. Het zit precies tussen blauw en groen in en bij bepaalde kleuren vraag je je af of het nu groen of turquoise is of blauw of turquoise. Waar je de grens legt verschilt ook sterk per persoon, dat kan hele discussies geven. Turquoise is de kleur van de middellandse zee en van turquoise stenen.

collage-turquoise

Turquoise is vernoemd naar de steen turquoise, een mooie steen met een zeer felle opvallende kleur. Deze steen is zelf weer vernoemd naar waar hij vandaan kwam: uit turkije.

Turquoise is populair bij gezondheids sites (gevoel van hygiene) en bij vakantie sites: een turquoise zee met witte stranden. Het is de meest verkoelende kleur en daarom waarschijnlijk veel gebruikt in huizen in warme streken.

Het is een geliefde kleur als kleding bij nawe age enz. Het staat de meeste mensen ook zeer goed. Volgens David Icke is turquoise de kleur van het begin van het universum en daarom heeft hij een tijd alleen een turquoise trainingspak gedragen.

[nggallery id=10]


Begin reactie formulier

Reageer:
Heldere Ster | © 2010-2012 door +Sigrid de Jong, Alle rechten voorbehouden. |